Egy új dinoszauruszfajról szóló tanulmányban kérte meg barátnője kezét a romantikus paleontológus

ÁLLAT
2015 június 05., 20:53
comments 46

A kanadai paleontológus, Caleb M. Brown nem szokványos módját választotta a lánykérésnek. Tanulmányában, amiben azt jelentette be, hogy felfedeztek egy új fajt, ami a triceratopszok rokona lehet, és amit Regaliceratops peterhewsi névre kereszteltek, a köszönetnyilvánítások között szánt két sort arra is, hogy megkérdezze barátnőjét, Lorna O'Brient, hogy hozzá menne-e feleségül.

photo_camera via Vox

Az apróságra elsőnek a Science szerkesztője, Michael Balter figyelt fel, a tanulmányokkal foglalkozó Retreaction Watch pedig megkereste a publikációt lehozó Current Biology szerkesztőségét, hogy tudtak-e a lánykérésről és hogy fordult elő-e már hasonló. Mint kiderült, igen, de csak majdnem: 2013-ban egy fizikus egy kamu tanulmány segítségével kérte meg barátnője kezét. De olyan, hogy a lánykérést le is hozta volna egy tudományosan jegyzett lap, még nem fordult elő.

A Science szerkesztősje úgy tudja, hogy O'Brien már egy korábbi vázlatban kiszúrta amúgy a lánykérést, és igent mondott. (via Vox)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.