Egy új dinoszauruszfajról szóló tanulmányban kérte meg barátnője kezét a romantikus paleontológus

2015 június 5., péntek 20:53
46

A kanadai paleontológus, Caleb M. Brown nem szokványos módját választotta a lánykérésnek. Tanulmányában, amiben azt jelentette be, hogy felfedeztek egy új fajt, ami a triceratopszok rokona lehet, és amit Regaliceratops peterhewsi névre kereszteltek, a köszönetnyilvánítások között szánt két sort arra is, hogy megkérdezze barátnőjét, Lorna O'Brient, hogy hozzá menne-e feleségül.

via Vox

Az apróságra elsőnek a Science szerkesztője, Michael Balter figyelt fel, a tanulmányokkal foglalkozó Retreaction Watch pedig megkereste a publikációt lehozó Current Biology szerkesztőségét, hogy tudtak-e a lánykérésről és hogy fordult elő-e már hasonló. Mint kiderült, igen, de csak majdnem: 2013-ban egy fizikus egy kamu tanulmány segítségével kérte meg barátnője kezét. De olyan, hogy a lánykérést le is hozta volna egy tudományosan jegyzett lap, még nem fordult elő.

A Science szerkesztősje úgy tudja, hogy O'Brien már egy korábbi vázlatban kiszúrta amúgy a lánykérést, és igent mondott. (via Vox)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt