Erdélyben építene kórházat a kormány

POLITIKA
2015 június 05., 08:38

Intenzív és sürgősségi osztállyal is rendelkező kórházat építene a kormány Erdélyben. Mármint a magyar kormány, Romániában. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár szerint azért, mert mostanra alig maradt magyarul beszélő orvos és ápoló Romániában, ezért szerinte az erdélyi magyarok gyakran elmondani se tudják, hogy mi a panaszuk.

Amúgy is, úgy tapasztalták, hogy az erdélyiek gyakran a magyar ellátást veszik igénybe, ami ugyan nem szabályos, de a kórházak valahogy megoldják.

Zombor szerint a kórházat Romániával együtt működtetnék, de magyar finanszírozásból.

Zombor a Világgazdaság konferenciáján arról is beszélt, hogy az egészségügyben

már 25 éve várat magára a társadalmi konszenzus.

(Via Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.