https://img.444.hu/000_Was8405803.jpg

Fontos feminista díjat kapott Miss Röfi

FILM
2015 június 05., 14:40
comments 23

A női egyenjogúság jegyében végzett munkájáért tüntette ki Miss Röfit, a Jim Henson által megalkotott Muppets-bábfigurák egyikét a New York-i Brooklyn Múzeumban működő Elizabeth A. Sackler Center for Feminist Art.

A világéletében hírnév után áhítozó malackisasszony Gloria Steinem neves amerikai jogvédőtől és Elizabeth Sackler történész-aktivistától vehette át csütörtökön a központ Elsők-díját (Sackler Center First Awards), amellyel olyan nőket tüntetnek ki, akik teljesítményükkel elsőkké váltak saját területükön.

"Miss Röfi kétségtelenül önmagát adja. Nem próbál meg teljesen férfias vagy nőies lenni, ő emberi. Mindig is arra ösztönözte a gyerekeket, hogy legyenek önmaguk, és ez megegyezik a feminizmus mibenlétével, törekvéseivel"

- mondta Sackler.

A 2012-ben alapított díj korábbi kitüntetettjei között van Toni Morrison Pulitzer-díjas regényíró, Sandra Day O'Connor, az amerikai legfelsőbb bíróság egykori tagja és a néhai Muriel Siebert, a New York-i tőzsde első női tagja. (MTI, felső kép: ROBYN BECK / AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.