Még Hende Csaba sem tudja, miért zuhant le a Gripen

fegyver
2015 június 05., 07:41
comments 120

Az országgyűlés honvédelmi bizottságának tegnapi ülésén a honvédelmi miniszter nem tudta megmondani, hogy miért zuhant le a magyar Gripen május 19-én Csehországban.

Hende Csaba szerint az adatértékelés alapján semmilyen műszaki meghibásodásra utaló jelet nem találtak, de még tovább vizsgálódnak. Az már biztos, hogy

az összetört gép nem javítható.

Hozzátette, hogy a légügyi hivatal közigazgatási eljárást is indított. Szerinte a légiirányítás tevékenysége, a pilóták mulasztása vagy esetleg külső környezeti hatások okozhatták a balesetet.

Hende szerint, ha a magyar fél be tudja bizonyítani, hogy a vadászgép nem a pilóta vagy a személyzet hanyagsága miatt zuhant le, akkor a felelősség a svéd gyártót terheli.

Egyelőre azt sem tudják, hogy mikor tudják pótolni a gépet. (Baon)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.