RTL: Polt Péter felesége havi ötmilliót keres az MNB-nél

POLITIKA
2015 június 05., 17:13
comments 324

Polt Péter legfőbb ügyész felesége, Polt-Palásthy Mariann most már ügyvezető igazgató a Magyar Nemzeti Bankban, így bruttó havi ötmillió forintot keres – derült ki az RTL Klub híradójából. De ezen felül még félmilliós béren kívüli juttatásra is jogosult.

polt palásthy

Tavaly érkezett a jegybankhoz a legfőbb ügyész felesége, a személyzeti igazgatósághoz, eredetileg havi 2,3 milliót keresett. Most viszont előléptették személyzeti ügyekért felelős ügyvezető igazgatónak, így megduplázhatta fizetését.

Az MNB holnapján is megtalálható egyébként Polt-Palásthy beosztása. Egyébként a Blikk március végén azt írta, hogy a Polt házaspár lánya a bukott Quaestor-vezér Tarsoly Csaba személyi titkárával jár.

Polt Péter legfőbb ügyészként 1,6 millió forintot keres, szóval a Polt házaspárra havonta legalább 6,6 millió forintot költünk. A kormány egyébként 2012-ben eltörölte a két évvel korábban bevezetett havi kétmilliós bérplafont az állami cégeknél. Az RTL Klubnak ezt azzal indokolták, hogy ez "a növekedést szolgálja".

(RTL)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.