RTL: Polt Péter felesége havi ötmilliót keres az MNB-nél

Polt Péter legfőbb ügyész felesége, Polt-Palásthy Mariann most már ügyvezető igazgató a Magyar Nemzeti Bankban, így bruttó havi ötmillió forintot keres – derült ki az RTL Klub híradójából. De ezen felül még félmilliós béren kívüli juttatásra is jogosult.

polt palásthy

Tavaly érkezett a jegybankhoz a legfőbb ügyész felesége, a személyzeti igazgatósághoz, eredetileg havi 2,3 milliót keresett. Most viszont előléptették személyzeti ügyekért felelős ügyvezető igazgatónak, így megduplázhatta fizetését.

Az MNB holnapján is megtalálható egyébként Polt-Palásthy beosztása. Egyébként a Blikk március végén azt írta, hogy a Polt házaspár lánya a bukott Quaestor-vezér Tarsoly Csaba személyi titkárával jár.

Polt Péter legfőbb ügyészként 1,6 millió forintot keres, szóval a Polt házaspárra havonta legalább 6,6 millió forintot költünk. A kormány egyébként 2012-ben eltörölte a két évvel korábban bevezetett havi kétmilliós bérplafont az állami cégeknél. Az RTL Klubnak ezt azzal indokolták, hogy ez "a növekedést szolgálja".

(RTL)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.