RTL: Polt Péter felesége havi ötmilliót keres az MNB-nél

2015 június 5., péntek 17:13
326

Polt Péter legfőbb ügyész felesége, Polt-Palásthy Mariann most már ügyvezető igazgató a Magyar Nemzeti Bankban, így bruttó havi ötmillió forintot keres – derült ki az RTL Klub híradójából. De ezen felül még félmilliós béren kívüli juttatásra is jogosult.

polt palásthy

Tavaly érkezett a jegybankhoz a legfőbb ügyész felesége, a személyzeti igazgatósághoz, eredetileg havi 2,3 milliót keresett. Most viszont előléptették személyzeti ügyekért felelős ügyvezető igazgatónak, így megduplázhatta fizetését.

Az MNB holnapján is megtalálható egyébként Polt-Palásthy beosztása. Egyébként a Blikk március végén azt írta, hogy a Polt házaspár lánya a bukott Quaestor-vezér Tarsoly Csaba személyi titkárával jár.

Polt Péter legfőbb ügyészként 1,6 millió forintot keres, szóval a Polt házaspárra havonta legalább 6,6 millió forintot költünk. A kormány egyébként 2012-ben eltörölte a két évvel korábban bevezetett havi kétmilliós bérplafont az állami cégeknél. Az RTL Klubnak ezt azzal indokolták, hogy ez "a növekedést szolgálja".

(RTL)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt