Amikor kormány egyik keze nem tudja, mit csinál a másik

Tbg
politika
2015 június 06., 12:18
comments 78

Nemcsak a kormány xenofób gyűlöletkeltő kampánya indult el néhány napja az utcai hirdetőfelületeken, hanem egy másik is, amelyben a kormány az idei Széchenyi tervet kaserolja.

Mint azt szemfüles olvasónk észrevette, az új szlogenek éppen az ellenkezőjét mondják annak, amivel a kormány próbálja a magyar emberek fejébe verni, hogy bevándorlókra nincs szükség. Pedig:

photo_camera (Fotó: Terézia nevű olvasónk)

Eközben - ráadásul inverz színvilágban - ezek a feliratok is láthatók már lassan országszerte:

Ráadásul ez is egy friss kampány, a YouTube-ra csak pár napja került fel a mozgóképes változat, amiben Haumann Péter bársonyos hangján kommunikálja a kormány, hogy a "Sorsod a te kezedben van" vagy, hogy "Nem számít, honnan jövünk, hanem hogy merre megyünk tovább." stb.

A képet beküldő olvasónk szerint egyébként egész egyszerűen az történt, hogy a gazdasági bevándorlók már beépültek a kormány kommunikációs csapatába, és megkezdték a lakosság dezinformálását és elbizonytalanítását a bevándorlás kérdésében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.