Fegyverkereskedelem is része volt a FIFA korrupciós ügyeinek

2015 június 6., szombat 8:40
74

Több szállítmány rakétagránátot küldött Németország 2000-ben Szaúd-Arábiának, hogy az arab ország támogassa a németek vébérendezését 2006-ban, jelent meg a Die Zeit nevű német újságban.

Ez is a héten a FIFA-ban elurakodott korrupciós ügyek miatt lemondott Sepp Blatter elnöksége alatt történt. Most, hogy elkezdtek a szivárogni a részletek az utóbbi évtizedek vásárolt vébérendezéseiről, több hasonló történetre számíthatunk.

A német futballszövetség kérte a szállítmányokat az akkor miniszterelnök, Gerhard Schröder kormányától, amit teljesítettek is. A szavazás akkor nagyon szoros volt – 12-11-re nyert Németország Dél-Afrikával szemben –, ezért az összes szavazatra szükség volt.

A Zeit arról is ír, hogy több német cég, amiben jelentős állami tulajdon van – köztük a Volkswagen és a Bayer – beruházásokat ígért Thaiföldön és Dél-Koreában, szintén a vébérendezés támogatásáért cserébe.

(Guardian, Independent)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt