Fegyverkereskedelem is része volt a FIFA korrupciós ügyeinek

külföld
2015 június 06., 08:40
comments 72

Több szállítmány rakétagránátot küldött Németország 2000-ben Szaúd-Arábiának, hogy az arab ország támogassa a németek vébérendezését 2006-ban, jelent meg a Die Zeit nevű német újságban.

Ez is a héten a FIFA-ban elurakodott korrupciós ügyek miatt lemondott Sepp Blatter elnöksége alatt történt. Most, hogy elkezdtek a szivárogni a részletek az utóbbi évtizedek vásárolt vébérendezéseiről, több hasonló történetre számíthatunk.

A német futballszövetség kérte a szállítmányokat az akkor miniszterelnök, Gerhard Schröder kormányától, amit teljesítettek is. A szavazás akkor nagyon szoros volt – 12-11-re nyert Németország Dél-Afrikával szemben –, ezért az összes szavazatra szükség volt.

A Zeit arról is ír, hogy több német cég, amiben jelentős állami tulajdon van – köztük a Volkswagen és a Bayer – beruházásokat ígért Thaiföldön és Dél-Koreában, szintén a vébérendezés támogatásáért cserébe.

(Guardian, Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.