Felrobbant a chip az egri Wass Albert szoborban

Tbg
politika
2015 június 06., 17:19

Nem, nem a jövőből jelentkezünk: Egerben tényleg át akartak adni egy beszélő Wass Albert szobrot, ám végül csak magát a szobrot sikerült felavatni, a beépített beszédközpontja ugyanis elszállt.

Nyilván nem felrobbant, de az egri fertálymester ezt mondta a Népszabadság tudósítójának. A szobor augusztus 15-ig biztos meg lesz szerelve, és ha működik, egy mozgásérzékelő segítségével a közeledőre rákérdez, melyik versét szeretné hallani. Beszédfelismerő nincs benne, ezután egy érintőképernyő segítségével lehet majd választani a versek közül.

Mindez a Nol riportjából derül ki. Az avatásról természetesen nem hiányozhattak az óvodások sem. (Nol)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.