Juncker nem vette fel a telefont Ciprasznak

Tbg
eu
2015 június 06., 18:04
comments 134

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szombaton nem volt hajlandó fogadni Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök telefonhívását, arra hivatkozva, hogy Athén még mindig nem küldte el csütörtökre ígért reformjavaslatait,  közölte az EU egyik meg nem nevezett illetékese.

"Nincsenek új fejlemények, ezért nincs mit megvitatni" - mondta a brüsszeli forrás.

A telefonbeszélgetést a görög miniszterelnök kérte, de ezt Juncker elutasította.

A két vezető politikus szerdán egy görög reformcsomagban állapodott meg a visszatartott EU-segélypénzek kifizetésének fejében. A reformjavaslatok azonban azóta sem érkeztek meg Brüsszelbe.

Az előzetes tervek szerint Ciprasz pénteken személyesen is elment volna tárgyalni Brüsszelbe, ám ezt sem tette meg. Ehelyett a görög parlamentben pénteken felszólalva abszurdnak és elfogadhatatlannak nevezte a nemzetközi hitelezők legfrissebb, a pénzért reformokat követelő javaslatait.

"Tudjuk, hogy ez részben színház, de nekünk nem kell szerepelnünk a dráma összes jelenetében" - jelentette ki az EU meg nem nevezett illetékese szombaton.

A görög kormány cáfolta, hogy Juncker nem vette volna fel a telót. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.