Meghalt Winnetou

Tbg
gyász
2015 június 06., 11:52
comments 36

Mármint a színész, aki Karl May német regényíró apacs főhősét játszotta a könyvből készült nagy sikerű filmekben.

A francia Brestben 1929-ben született Brice két háborúban is harcolt, mielőtt 1962 és 1968 között felcsapott volna Winnetounak. 19 évesen vonult be, és az indokínai háborúban egy akna a levegőbe repítette, de nem sérült meg. Később ejtőernyősként szolgált Algériában.

winnetou-pierre-brice

Indián felmenőkkel egyáltalán nem rendelkezett, mégis élete nagy részét meghatározta az, hogy a világ leghíresebb apacs törzsfőnöke volt a vásznon. Bad Segebergben, a Karl May-színházban még a hetvenes években is fellépett, és rendezett is, mellett német tévésorozatokban játszott.

Játszott Zorrót is egy olasz filmben, és egyszer szerepelt együtt az akkor Mario Girottinak nevezett Terrence Hillel is.

Tüdőgyulladásba halt meg Párizsban. (Wikipedia)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.