Nyert Erdogan a török választáson

külföld
2015 június 07., 16:49
photo_camera Egy szavazó, aki két nappal ezelőtt az egyik kurd párt rendezvénye elleni támadásban sérült meg Diyarbakir városában. AFP PHOTO / ILYAS AKENGIN

Nem hivatalos részeredmények szerint a szavazatok hatvan százalékát szerezte meg a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja a törökországi parlamenti választásokon, legalábbis a kormánypárti Yeni Safak konzervatív lap szerint. Ez Recep Tayyip Erdogan államfő volt pártja számára lehetőséget nyújthat arra, hogy népszavazásra bocsássa az elnöki rendszer bevezetésének kérdését.

A CNN Türk televíziós csatorna a voksok mintegy 70 százalékos feldolgozottsága után azt jelentette, hogy a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja a korábbi hírekkel ellentétben

mindössze a szavazatok 43,6 százalékával nyerte meg a parlamenti választásokat,

és bejutott a parlamentbe a kurdbarát Népi Demokratikus Párt (HDP) is.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.