A remény rabjai, de tényleg

bűnügy
2015 június 08., 17:31
comments 29

Közhely, hogy ebből egyszer film lesz, de ebből egyszer tényleg film lesz. Két amerikai gyilkosnak sikerült megszöknie egy Kis-Szibéria becenevű börtönből, ahonnét 1845-ös építése óta senki sem tudott meglépni. A két rab ravaszul lépett meg, még ravaszabbul csapta be az őröket, és még arra is volt idejük, hogy egy vicces üzenetet hagyjanak maguk után.

photo_camera Üldözők és szökevények. Valamennyi kép: Andrew Cuomo Flickr

Az életfogytiglanos David Sweat és a minimum 25 év rabságra ítélt Richard Matt péntek este még rendben megjelent a New York állam északkeleti csücskében található Clinton börtön sorakozóján. A reggeli népszámláláskor viszont már csak hűlt helyüket találták: a két, egymás melletti zárkában élő rab az éjszaka folyamán meglépett a börtönből.

A helyszínelők szerint Matt és Sweat egy acélból készült falat vágtak át, majd egy labirintusszerű alagúthálózaton keresztül jutottak ki a börtönből, hogy végül egy csatornafedelet elmozdítva jussanak ki a szabad világba. Ha eddig nem lett volna elég a hasonlóság A remény rabjaival, a két szökevény a priccsén úgy rendezte a dolgokat, hogy a cellába bekukkantó őrök azt higyjék, ott kapucnis rabok alszanak.

photo_camera Azon keresztül léptek meg.

Sőt, a való élet tulajdonképpen túlszárnyalta a Tim Robbins-filmet, mivel Sweat és Matt annyira pofátlanok voltak, hogy még egy "Kellemes napot" felirítú cetlit is hátrahagytak a hatóságoknak.

Amely hatóságok most azt vizsgálják, hogy a két rab hogy juthatott a szökés előkészítéséhez szükséges, komoly szerszámokhoz. Gyanújuk szerint valahogy a börtönben felújítási munkálatokat végző melósoktól szerezték ezeket, de azt még nem tudni, hogy lopták vagy vették.

szokes 1

A szökés szombat reggeli felfedezése után azonnal megindult a két férfi elleni hajtóvadászat, ennek azonban még semmi eredménye, és nem is ígérkezik könnyű menetnek. A kanadai határ alig 120 kilométerre van a Clintontól, Mattnek pedig remek kapcsolatai vannak Mexikóban, így az amerikai határőrök is kénytelenek nyitva tartani a szemüket. Lehet érdemes lenne Zihuantejóban is körbenézni.

(CNNVice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.