Budapesten lehetne a nagy páneurópai energiaelosztó központ

Tbg
politika
2015 június 08., 15:10

Bár érzésem szerint marad Párizsban, de a lényeg, hogy Mikola István szerint Magyarország másodmagával van versenyben a Nemzetközi Energia Ügynökség központjának elnyeréséért, bár ezt elismerte, hogy "nem szívesen adnák át ezt a lehetőséget a franciák".

Mikola szerint a Duna tv volt székházának helyén, a Nap-hegyen alkalmas lenne a helyszín a feladatra, "ahova két tornyot kéne felhúzni".

Az uniós energiastratégia lényege ez, hogy a tagországoknak egyenlő esélye legyen az energiaforrásokhoz való hozzáféréshez: azaz az ország előállítja az energiát, ám a szállítást már a közösség versenyeztetné.

Így többek között kiütnék az oroszok gázbizniszeit, amikkel elég sok kormányt - így a magyart is - tudtak sakkban tartani azzal, hogy a tagállamoknak külön-külöm határoztak meg árat. De valószínűleg a MET-féle obskurus mutyiknak is véget lehetne vetni az új stratégiával. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.