Fellőtt egy LDSD-t a NASA

Tbg
sci-fi
2015 június 08., 18:34
comments 63

Fogalmam sem volt eddig, hogy mi az a low-density supersonic decelrator, ami magyarul alacsony sűrűségű szuperszonikus lassító, de úgy tűnik tényleg az, ami: ha végre komolyabb járművekkel is elérjük a Marsot, ez az eszköz fog abban segíteni, hogy a milliárd dolláros és tonnás rakomány, illetve a gyarmatosítók ne égjenek halálra, amint belépnek a Mars légkörébe: ezek fogják ugyanis lelassítani a nagy testű hajókat.

 

A NASA hétfőn lőtte fel az egyik ilyen LSDS-hez tartozó ballont. Oké, nem egy űrhajóstart, de ekkora medúzát ritkán látni a levegőben, de talán még a tengerben sincs belőle sok.

Bónusz: Ma került ki a netre A marsi című várva várt új sci-fi trailere. (BI/NASA)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.