A Cartier 7,5 milliárd dollár vagyonnal rendelkező fehér dél-afrikai tulajdonosa síkra szállt az egyenlőtlenség ellen

képmutatás a köbön
2015 június 09., 06:36
comments 108

Johann Rupert, a Richemont cégcsoport tulajdonosa – ehhez tartozik többek között az óra- és ékszergyártó Cartier, a Montblanc töltőtollmárka és a Chloé divatbrand – leszögezte a Bloomberg monacói luxuskongresszusán:

Nem engedhetjük meg, hogy a legfelső 0,1 százalék legfelső 0,1 százaléka vigye el az összes vagyont! Ez nem fenntartható és nem igazságos.

Rupert elmondta, több könyvet is elolvasott a témában mostanában, és arra jutott, hogy a robotok el fogják venni a legszegényebbek munkáját. Ez egyébként a luxusmárkák életét is megnehezíti, mert az osztálykonfliktusok miatt lehet, hogy a gazdagabbak inkább el akarják majd rejteni a gazdagságukat. A milliárdos arra panaszkodott, hogy annyit gondolkodik a témán, hogy nehezen tud aludni.

A korábbi dohánycég-tulajdonos és befektetési bankár Rupert vagyonát 7,5 milliárd dollárra becslik.

(Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.