Levette a hajléktalan- és cigányellenes adománygyűjtő képet a Facebookjáról a debreceni ingatlaniroda

politika
2015 június 09., 06:58
comments 136

Olvasónk küldött egy screenshotot, amin az látszik, hogy az egyik debreceni ingatlaniroda, a GreatForest Rentals vasárnap este mivel próbálta adakozásra buzdítani a vizsgáik után hazatérő külföldi diákokat. Azt kérték, ne dobják ki a használt cuccaikat, hogy azok a hajléktalanoké vagy a cigányoké legyen, hanem adják nekik, hogy ők azoknak adhassák, akiknek szükségük van rá. (A hírt a 4024 írta meg először.)

ingatlanközvetítő hajléktalan cigány hirdetés adománygyűjtés debrecen

Hétfő reggelre a posztot leszedték, és megkerestük a cég vezetőjét, hogy megtudjuk, mi történt. Mint mondta, nagyon sajnálja a hibát, bocsánatot kér, és senkit nem akartak megbántani. Ők nem olyanok, mint mondta, nem voltak rossz tapasztalataik senkivel, és belső eligazítást tartottak, hogy ilyesmi nem forduljon elő még egyszer. Az adománygyűjtést emiatt megszüntették, hogy ne sározzák be ilyesmivel az ügyet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.