Gömöri Zsolt lebuktatta magát

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Megdölni látszik Gömöri Zsolt, a paralimpiai bizottság elnökének védekezése a végtörlesztési botrányban. Gömöri egészen mostanáig azzal védekezett, hogy a bizottság teljesen szabályosan fizetett ki helyette hárommillió forintot a végtörlesztésére. Ugyanezt mondja Deutsch Tamás, a bizottság alelnöke is. Most azonban előkerült egy irat, ami mindezt megcáfolni látszik.

Egy olyan irat, amit amúgy maga Gömöri Zsolt írt,

és amiben

maga Gömöri Zsolt minősíti szabálytalannak a végtörlesztések kifizetését.

Gömöri erre a szabálytalanságra hivatkozva rúgta ki a paralimpiai bizottság gazdasági vezetőjét, Kovács Brigittát. Azt a Kovács Brigittát, aki amúgy nyilvánosságra hozta a szabálytalan végtörlesztés ügyét.

Gömöri azt írta az azonnali hatályú felmondásban, hogy

"[A] Felügyelő Bizottság megállapította, hogy a végtörlesztések kifizetése nem a jogszabályoknak megfelelően történt. Az ezzel kapcsolatos összes feladatot Ön látta el".

A dokumentum hitelességét Kovács Brigitta, a kirúgott gazdasági vezető igazolta. Kovácsot amúgy Gömöri egy keddi interjújában még dícsérte, azt mondta, hogy "szakmailag rendben volt a munkája". A felmondást a keltezés szerint május 29-én írták. (Via HVG)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.