Ma déltől másodfokú hőségriasztás van érvényben

katasztrófa
2015 június 11., 06:09
comments 75

A tisztiorvosi hivatal és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri, hogy az elkövetkező napokban

mindenki különösen ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre.

Kerüljék

  • a kávé,
  • az alkohol,
  • a magas koffein- és cukortartalmú üdítők
  • és zsíros ételek fogyasztását.

Javasolt az is, hogy

11 és 15 óra között a tűző napon ne tartózkodjon senki,

és a napon mindenképpen indokolt a megfelelő ruházat, illetve naptej használata a leégés elleni védelem érdekében. Ne hagyják a gyermekeket, állatokat parkoló autóban, és

aki teheti, töltsön több órát légkondicionált helyiségben.

A bárki által igénybe vehető légkondicionált helyiségek listája elérhető a fővárosi és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok weboldalán.

Az autóval közlekedők figyelmére is kedvezőtlen hatással lehet a nagy meleg, ők fokozott óvatossággal vezessenek. Akik a kánikulát vízparton töltik, napozás után hűtsék le magukat, mielőtt a vízbe mennének, ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel - figyelmeztet az ÁNTSZ.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.