Van egy miniszterelnök, aki elvitte a gyerekeit a BL-döntőre, és a botrány miatt kifizeti az út árát. De ez nem a magyar miniszterelnök

Egyszerre Orbán Viktor és Lázár János a francia miniszterelnök.

Manuel Valls Barcelonában született, szenvedélyes szurkolója a Barcelonának, el is utazott a berlini BL-döntőre, amelyen a katalánok játszottak. A franciákat először az akasztotta ki, hogy hivatalos útnak álcázta a meccsnézést. Az indoklás szerint sürgősen meg kellett tárgyalnia valamit Michel Platinivel, az Európai Labdarúgó Szövetség elnökével a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságról.

Aztán kiderült az is, hogy a kormánygépen Valls magával vitte két gyerekét is. Erre meg az volt a válasz, hogy a gyerekek elfértek a gépen, ez nem jelent többletköltséget. Ma végül a francia miniszterelnök bejelentette, hogy ha ennyire támadják, akkor kifizeti a gyereket utazási költségeit, 2500 eurót.

A gyerekek egyébként a VIP-szektorban készült képe szerint nem ültek a díszpáholyban apjuk mellett. Nem úgy, mint Orbán nem közszereplő Gáspár, aki szokás szerint apja mellől nézett végig egy döntőt. Pont Valls mögött.

Valls, mellett vörös ruhában a spanyol miniszterelnök-helyettes. Mögötte Orbánék. A Valls gyereke sehol. Fotó: Jean Catuffe/Getty Images

Orbánék azzal nem takaróztak, hogy a miniszterelnök magánúton vett részt, bár az UEFA szerint miniszterelnökként kapott jegyet. Innentől kezdve a Miniszterelnöki Hivatal logikája szerint nem is kell elszámolni azzal sem, hogyan szereztek jegyet Gáspárnak is. És azzal sem, hogyan jutott ki a magyar miniszterelnök a döntőre.

A Népszabadság értesülése szerint Orbánék Csányi Sándor, OTP és MLSZ-elnök magángépén utaztak Berlinbe.