A malájok szerint a 23 éves brit lány meztelenkedése okozta a halálos földrengést

külföld
2015 június 12., 12:36
comments 245

Bulika

A 23 éves Eleanor Hawkins egy 10 fős csoporttal még május végén mászta meg a Kinabalu–hegyet. A csúcsra érve aztán ünneplés közben két kanadaival és egy hollanddal együtt elkezdték ledobálni magukról a ruhákat.

A maláj hatóságok viszont előállították őket közszeméremsértésért, és még azzal is megvádolták őket, hogy elküldték az anyjukba azokat, akik le akarták állítani őket.

Tovább súlyosbította a helyzetüket, hogy közellenséggé váltak az országban, mert

a helyiek szerint a turisták nyilvános seggrázása okozta hat nappal később azt az 5,9-es erősségű földrengést, ami 18 embert ölt meg a tartományban.

A helyiek úgy hiszik, hogy az ősök szellemei a szent hegyen nyugszanak, akiken Eleanorék rendesen felhúztak a bulival.

Olcsón megúszták

A bíróságra bilincsbe verve vitték be őket, ahol mind a négyen bűnösnek vallották magukat. Elismerték, hogy hülyék voltak és nem tartották tiszteletbe a helyi szokásokat, de nem szeretnék, hogy példát statuáljanak rajtuk.

Végül a természeti katasztrófa okozásáért nem, csak a meztelenkedéséért ítélték el őket. Mivel a három nap börtönt már az ítélet előtt letöltötték, ezért kijöhettek. Viszont az országból kiutasították őket. Ezen felül pedig még egy ezer fontos bírságot is a nyakukba akasztottak.

Ezzel nem is jártak annyira rosszul, mivel

a maláj törvények alapján akár három hónapot is kaphattak volna a meztelenkedésért.

A közszeméremsértésen túl megvádolták még őket a vámszabályok megsértésével is, amiért további büntetésre számíthatnak.

(Independent/Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.