Egy fekete aktivistáról kiderült, hogy tök fehér

életmód
2015 június 12., 14:27
comments 284

A washgintoni Spokane egyik leghíresebb emberi jogi aktivistája, a főleg feketék jogait végő NAACP (magyarul: Országos Szövetség a Színesbőrűek Felemelkedéséért) egyik vezetője nem fekete. Persze nem is kell, hogy az legyen, csakhogy Rachel Dolezal feketének hazudta magát. Csakhogy kiderült, hogy fehér, a szülei is azok, mint mondják, cseh, svéd, német és valamennyi indián vér csörgedezik a nő ereiben.

Egy interjúban rá is kérdeztek, hogy fekete-e, amire először azt mondta, hogy nem érti a kérdést, aztán azt, hogy az apja igen, majd lelépett.

Most nyomoznak Spokane-ben, hogy etikai vétséget követett-e el, amikor afro-amerikainak vallotta magát a hivatalos irataiban. Nyilvánosan és interjúkban többször beszélt többes szám első személyben a feketékről. (Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.