A Dunai Repülőgépgyár segít magyar tervezésű villamost gyártani Etiópiában

gazdaság
2015 június 13., 15:29
comments 38

Magyar tervezésű villamos műszaki, technológiai, gyártási projektjében vett részt a Dunai Repülőgépgyár (DR) Zrt. Etiópia fővárosában, Addisz-Abebában – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A cég Addisz-Abeba tömegközlekedésének fejlesztésében vesz részt, és szakembereket adott a magyar tervezésű villamos gyártásának irányításához és betanításához.

A DR Zrt. etiópiai partnerével, a Metals and Engineering Corporation (Metec) állami holdinggal a villamos futástesztjéhez szükséges tesztpálya építéséről tárgyal, és ennek finanszírozásáról megbeszélést folytatott az Etióp Kereskedelmi Bankkal (CBE) is.

Az etiópiai pénzintézet kész finanszírozni a tesztpálya építését. A megbeszélésen felvetődött az a lehetőség, hogy a CBE-nek hitelkeretet biztosítana a magyar Eximbank, amit kizárólag a DR Zrt. és a Metec közös vállalkozásainak használhatna fel az etiópiai bank.

A nairobi magyar nagykövetség tájékoztatása szerint az addisz-abebai villamosprojekt iránt nagy az érdeklődés Kenyában, így a külképviselet megkezdte a kapcsolatfelvételt az ügyben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.