Bayer József médiavállalkozóhoz köthető céget mentett meg Orbán

2015 június 13., szombat 14:42
72

A balatonudvari golfpályát fejlesztő, felszámolás alatt álló Royal Balaton Golf & Yacht Zrt. a Vinton Vagyonkezelő Kft. többségi tulajdonában van. Az utóbbi többek közt Bayer József médiavállalkozóé, de tulajdonos még Bayer Iván, Bérczi Zsuzsanna és Bayer Zsuzsanna Csilla. A Vintoné a cég 75 százaléka tulajdonol, de fél százalék Balatonudvari önkormányzatáé.

A Royal Balaton Golf 291 milliós támogatást kapott a Széchenyi Tervből, és egymilliárdos kölcsönnel adós az MFB-nek. Egy, a miniszterelnök által aláírt kormányrendelet most stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette – írja a Napi.hu.

Bayer József 12 év után tavaly decemberben adott először interjút „Engem nem lehet megvenni, csak a termékeinket” címmel. Akkor arra a kérdésre, „Hogyan sikerült viszonylag távol maradnia a politikától?”, azt mondta:

„Soha semmit nem kellett senkitől sem kérnem, a teljesítményünk és az eredményünk mindig magáért beszélt, ezért nem voltam, voltunk soha a politikának kiszolgáltatva. Például az állami hirdetési bevételeink nem voltak számottevők. A másik, hogy én nem tekintettem másként egy politikusra, mint ahogy magukra. Nem kivételezek senkivel.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt