Bayer József médiavállalkozóhoz köthető céget mentett meg Orbán

gazdaság
2015 június 13., 14:42
comments 71

A balatonudvari golfpályát fejlesztő, felszámolás alatt álló Royal Balaton Golf & Yacht Zrt. a Vinton Vagyonkezelő Kft. többségi tulajdonában van. Az utóbbi többek közt Bayer József médiavállalkozóé, de tulajdonos még Bayer Iván, Bérczi Zsuzsanna és Bayer Zsuzsanna Csilla. A Vintoné a cég 75 százaléka tulajdonol, de fél százalék Balatonudvari önkormányzatáé.

A Royal Balaton Golf 291 milliós támogatást kapott a Széchenyi Tervből, és egymilliárdos kölcsönnel adós az MFB-nek. Egy, a miniszterelnök által aláírt kormányrendelet most stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette – írja a Napi.hu.

Bayer József 12 év után tavaly decemberben adott először interjút „Engem nem lehet megvenni, csak a termékeinket” címmel. Akkor arra a kérdésre, „Hogyan sikerült viszonylag távol maradnia a politikától?”, azt mondta:

„Soha semmit nem kellett senkitől sem kérnem, a teljesítményünk és az eredményünk mindig magáért beszélt, ezért nem voltam, voltunk soha a politikának kiszolgáltatva. Például az állami hirdetési bevételeink nem voltak számottevők. A másik, hogy én nem tekintettem másként egy politikusra, mint ahogy magukra. Nem kivételezek senkivel.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.