A békéscsabai plakátrongáló szerint nem európai módon állították őt elő a rendőrök

bűnügy
2015 június 15., 16:28
comments 124

Békéscsaba is elesett, ott is lefestettek fehér festékkel egy uszító kormányzati plakátot. De a városban a rendőrség nem volt rest, vasárnap hajnali fél ötkor rongálás vétségének alapos gyanúja miatt előállították otthonából a 40 éves J. Istvánt.

J. István a beol.hu-nak mesélt elfogása körülményeiről, egyben sérelmezte a rendőri intézkedés mikéntjét. Mármint azt, hogy hajnali fél ötkor rángatták ki az ágyából, nem engedték felöltözni, egy szál gatyában "feltörölték vele a padlót", majd megbilincselték, és az utcán várakoztatták félórán át, míg a szobáját is áttúrták.

A térde és a bordája az intézkedés során nyolc napon belül gyógyuló mértékben megsérült. A plakát lefestését egy pillanatig nem tagadta, de akkor sem érti, miért jártak el így a rendőrök.

A férfi a plakát feliratából csak a Magyarország szót nem festette le, állítása szerint azért, mert hazáját szereti és tiszteli.

Véleményt nyilvánítottam a magam eszközeivel, ma újra ugyanígy megtenném. Az sem bánt, hogy előállítottak a rendőrök, ez nem is volt nehéz, hiszen a festékes partvis csöpögött, és ez a zsarukat az otthonomig vezette. Ami viszont ott történt, az szerintem nem volt európai rendőri intézkedés, senkit nem öltem meg, raboltam ki, a cselekményemet azonnal beismertem.

- mondta erről.

A rendőrök szerint viszont mindez nem igaz, a férfit nem rángatták ki ágyából, az ajtaja pedig nyitva volt. És érkezésükkor a férfi szerintük nem tett eleget a felszólításnak, nem volt hajlandó felöltözni, csak szidalmazta a rendőröket. Végül felvett egy pólót, de ekkor is agresszívan viselkedett, egyik karját a rendőrök felé emelte. Miközben előállították, a rendőrség szerint a férfi feljelentéssel és sajtócikkekkel fenyegetőzött.

Álláspontjuk szerint J. István a rendőrökkel nem működött együtt, az előállítás ennek megfelelően, törvényesen, szakszerűen történt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.