Lemondott az önmagát feketének kamuzó washingtoni aktivista

külföld
2015 június 15., 14:55
comments 101

Rachel Dolezalról a múlt héten derült ki, hogy feketének hazudta magát, miután szülei anyakönyvi kivonataikkal jelentkeztek különböző újságoknál. Dolezal a főleg feketék jogait védő NAACP (magyarul: Országos Szövetség a Színesbőrűek Felemelkedéséért) Spokane-i vezetője volt. Erről a posztjáról mondott most le, miután össztűz alá került a sajtóban és a szervezeten belül is.

Az NAACP egyébként sok fehért is alkalmaz, ebből a szempontból teljesen felesleges volt hazudnia Dolezalnak. Rachel Dolezal egy Facebook-posztban jelentette be távozását a szervezettől. Sose feledjük a pillanatot, amikor egy amerikai újságíró megkérdezi, hogy afrikai-amerikai-e a hölgy:

(Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.