Na mi hiányzott még úgy ennek a kis országnak, mint egy falat kenyér? Naná, hogy egy új miniszteri biztos

Miniszteri biztossá nevezték ki Szekér Juditot a családi csődvédelem területére. Trócsányi László igazságügyi miniszter utasítása a mai Hivatalos Értesítőben jelent meg.

A parlament június 10-én kezdte tárgyalni a KDNP családi csődvédelemről szóló javaslatát, az új jogszabály gyakorlatba ültetése lehet Szekér Judit feladata.

A miniszteri rendelet szerint a biztos egyebek mellett közreműködik majd a családi csődvédelmi szolgálat munkatársainak oktatásában és továbbképzésében, irányítja a képzési és továbbképzési anyag összeállítását, közreműködik a központi és helyi csődvédelmi szolgálatok szabályozási rendszerének kialakításában. Ezentúl a biztos együttműködik majd az Igazságügyi Hivatallal a magánszemélyek adósságrendezési eljárásában használt nyilvántartó rendszerek kialakításában, továbbá kialakítja az adósságrendezési eljárásokban magánszemélyeknek támogatást nyújtó civil szervezetekkel történő együttműködés rendszerét.

szekerjudit

Szekér Judit korábban a korábban sokak által elátkozott-panaszolt Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara átvilágítását vezette miniszteri biztosként, bizonyos szempontból nagyon sikeresen, mert még az Igazságügyi Minisztérium egyik államtitkára is belebukott az átvilágításba. Szekér Judit nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt feljelentést tett, de az ATV információi szerint a kamaránál valaki Szekér Juditot jelentette fel okirat hamisítás miatt.

(via MTI)