A Nobel-békedíj Központ többet nem kér a FIFA társaságából

A hatalmas korrupciós botrányba keveredett FIFA ráadásul sértődött hangú közleményben reagált a Nobel-békedíj Központ (NPC) váratlan bejelentésére, ami szerint meg fogják szakítani az együttműködést a Kézfogás a Békéért nevű kezdeményezésben a fociszövetséggel.

Az NPC amúgy nem indokolta, miért nem kívánnak a jövőben a FIFA-val együtt dolgozni, de azért nagyjából persze mindenki kitalálta a választ.

A FIFA közleményben háborgott, főleg azért, mert nem szóltak nekik előre, és a szövetségnél is csak a hétfői újságcikkekben értesültek a döntésről. Szerintük a lépés nem volt fair. Szerintük főleg nem egy olyan szervezet esetében nem, amelyik fő céljának a béke eszméjének és az antidiszkriminációnak a terjesztését vallja.

A FIFA beszámolt arról is, hogy a távozófélben lévő Sepp Blatter kedden fel is hívta az NPC-t, és közölte, hogy továbbra is hisznek az együttműködésben, és remélik hogy minden mehet majd tovább, mint eddig.

A Kézfogás a Békéért akciója keretében a FIFA arra bátorította a csapatkapitányokat, hogy fogjanak kezet a meccs előtt. Erre mára világszerte elfogadott szokás lett. Annak ellenére, hogy most a Nobel-békedíj Központ kiszáll mindebből, a FIFA megtartja a kézfogást a jelenleg futó U20-as és női világbajnokságon is. (Independent)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.