Az anyja outolta Kristen Stewartot

Pascal Le Segretain / Getty Images Entertainment

Hónapok óta pletykálják, hogy Kristen Stewart, az Alkonyat-sorozat sztárja leszbikus lett*. A pletykát most a színésznő anyja, Jules Stewart megerősítette: a Sunday Mirrornak beszélt arról, hogy személyesen is megismerhette lánya barátnőjét, Alicia Cargile-t, aki asszisztensként dologzik a színésznő mellett.

"Találkoztam Kristen új barátnőjével. Kedvelem. Mit nem kéne elfogadnom? Nagyon szeretetreméltó lány" - mondta.

"Mit nem lehetne elfogadni azon, hogy barátnője van? Boldog!" - tette még hozzá. Jules Stewart amúgy azt gondolja, hogy mindenkit megillet, hogy szabadon válaszhassa meg a szerelmét. "Elfogadom, hogy a lányom a nőket és a férfiakat is szereti" - mondta. A Jezebel szerzőjének megfigyelése szerint az, hogy Stewart anyja vallott lánya leszbikus kapcsolatáról, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy outolta volna a színésznőt - hiszen lehet, hogy Stewart nem is biszexuális, hanem genderqueer, genderfluid, questioning is. Ha nem tudják, hogy ezek a fogalmak mit jelentenek, akkor még biztosan nem magolták be a Nagy Genderszótárt! (Sunday Mirror via Out via Jezebel)

*PONTOSÍTÁS: Ezt nagyon rondán és pontatlanul fogalmaztam meg. Leszbikussá nem válik valaki, hanem annak születik. Elnézést.