Lebombázták a jemeni al-Kaida vezérét

külföld
2015 június 16., 04:16
comments 7

Légicsapásban életét vesztette Naszer al-Vahajsi, az al-Kaida jemeni szárnya, az AQAP vezére. A hírről beszámoló jemeni biztonsági források szerint valószínűleg amerikai drónokról lőhették ki a rakétát, ami végzett Oszama bin Laden egykori bizalmasával.

A támadást a múlt pénteken hajtották végre Hadramut tartomány székhelyén, Mukallában.

Egy neve elhallgatását kérő amerikai illetékes szerint az Egyesült Államok még vizsgálja Vahasji halálának körülményeit. Arról nem kívánt beszélni, hogy az amerikaiaknak közük volt-e a támadáshoz.

Egy másik illetékes szerint az amerikai hadsereg semmilyen csapásban nem vett részt. Mondjuk az ilyen célzott gyilkosságokat eleve nem a hadsereg, hanem a saját drónflottával rendelkező CIA irányítja. (CNN via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.