Ottfelejtettek egy nénit a szegedi sürgősségi betegellátóban

Egészségügy
2015 június 16., 11:11
comments 95

Gonda Józsefné június 5-én észrevette, hogy algyői háza fürdőszobájában feljöttek a szárnyas hangyák. "Gyorsan megkerestem azt a szert, amiről tudom, hogy jó lehet ellenük. Beszórtam. Ez olyan jól sikerült, hogy alig bírtam kijönni onnan, annyira fulladtam a szagától. Alig bírtam átkiabálni a szomszédba, hogy Bandi, mögfulladok" - mesélte kalandjait, amik ezzel még nem is értek véget.

Bandi, vagy ahogy Gonda Józsefné a továbbiakban hivatkozott rá, "a gyerek, szegény", a kerítésen átugorva sietett a segítségére. Tejet itatott vele, és kihívta a háziorvost, aki, bitos ami biztos alapon beküldte a szegedi klínika sürgősségi betegellátó osztályára.

Gonda Józsefnét elvitte a mentő, de haza már nem hozta, pedig a klínika háromnegyed ötre betegszállítót rendelt neki. Mondták, várjon.

"Vártunk, vártunk, hát nem jöttek" - meséli Gonda Józsefné. Párszor megkérdezte, hogy nem jönnek-e, utoljára este nyolckor. Aztán hajnali egykor a főnővér rácsodálkozott, hogy mit keres még mindig ott a néni. Ekkor derült ki, hogy a betegszállítók már rég elmentek, így végül egy orvos felajánlotta, hogy hazaviszi Algyőre a kocsijával. És így is tett. (Via Délmagyar)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.