Veresegyház a szemétszállítást se tudja fizetni, de azért elkölt bruttó 104 milliót a templom „méltó kialakításához” szükséges liturgikus és művészeti tárgyakra

gazdaság
2015 június 16., 6:57
comments 209

Mint írtuk, a veresegyházi önkormányzatnak rendkívüli önkormányzati költségvetési támogatásra kell pályáznia, mert

váratlan kiadások miatt a helyi szemétszállítást ellátó Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. 610,2 millió forintos tőkepótlásra szorul.

A „váratlan kiadások” a június 16-i ülésen tárgyalni tervezett előterjesztés szerint „számos új adó és járulék” és „a közszolgáltatási díjak befagyasztása és a rezsidíj csökkentésének együttes hatása”.

Újabb diadala ez a közpénzfelhasználásnak, hiszen májusban még arról írt a Veresi Krónika (pdf), hogy a képviselő-testület úgy dönt, a veresegyházi új Római Katolikus templom „méltó kialakításához” szükséges liturgikus és művészeti tárgyakat rendel – például szakrális tárgyakat, szobrokat, felolvasóállványt, oltárt, keresztelőt, korpuszt, kerámia díszeket.

Mindezt a 2015-ös és 2016-os költségvetés terhére, összesen bruttó 104 140 000, azaz nettó 82 millió forintból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt