Vezércsel a Paralimpiai Bizottságban, Deutschból ügyvivő elnököt csinálhatnak

politika
2015 június 16., 03:02
comments 71

Pénteken tart rendkívüli közgyűlést a végtörlesztési botrány miatt a Magyar Paralimpiai Bizottság, amin a botrányba keveredett elnök, a szövetség hárommillió forintos támogatásából végtörlesztő Gömöri Zsolt és a végtörlesztés támogatását javasló alelnöke, Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő sorsáról is dönthetnek.

Bár normálisan azt várhatnánk, hogy mindkét vezetőnek távozni kell majd, most úgy tűnik, hogy a háttérben komolyan dolgoznak hatalmuk megtartásán.

A Népszabadság értesülései szerint Szabó László, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport-szövetségének elnöke hétfőn titkos egyeztetésre hívta össze a bizottság tagszervezeteinek elnökeit és a Paralimpikonok Klubjának elnökségét.

Szabót a parasportkörökben Deutsch emberének tartják, már csak azért is, mert 1999-ben Deutsch sportminisztersége alatt a sportminisztérium helyettes államtitkára volt. Szabó nem kívánt semmit elárulni az egyeztetésről, csak azt cáfolta határozottan, hogy ő maga pályázna az elnökségre. A találkozó egyik résztvevője, Koller Sándor, a Wildboars Kerekesszékes Rögbi Egyesület elnöke szerint Szabó azt javasolta az egyeztetésen, hogy

Gömöri mondjon le, feladatait pedig Deutch Tamás alelnök vegye át addig, amíg végleges elnököt nem választanak.

Kérdés, hogy ez mennyire tetszik majd a szponzoroknak, akik közül a Coca Cola és az Allianz már megvonta támogatását a szövetségtől. (Via Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.