Vezércsel a Paralimpiai Bizottságban, Deutschból ügyvivő elnököt csinálhatnak

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Pénteken tart rendkívüli közgyűlést a végtörlesztési botrány miatt a Magyar Paralimpiai Bizottság, amin a botrányba keveredett elnök, a szövetség hárommillió forintos támogatásából végtörlesztő Gömöri Zsolt és a végtörlesztés támogatását javasló alelnöke, Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő sorsáról is dönthetnek.

Bár normálisan azt várhatnánk, hogy mindkét vezetőnek távozni kell majd, most úgy tűnik, hogy a háttérben komolyan dolgoznak hatalmuk megtartásán.

A Népszabadság értesülései szerint Szabó László, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport-szövetségének elnöke hétfőn titkos egyeztetésre hívta össze a bizottság tagszervezeteinek elnökeit és a Paralimpikonok Klubjának elnökségét.

Szabót a parasportkörökben Deutsch emberének tartják, már csak azért is, mert 1999-ben Deutsch sportminisztersége alatt a sportminisztérium helyettes államtitkára volt. Szabó nem kívánt semmit elárulni az egyeztetésről, csak azt cáfolta határozottan, hogy ő maga pályázna az elnökségre. A találkozó egyik résztvevője, Koller Sándor, a Wildboars Kerekesszékes Rögbi Egyesület elnöke szerint Szabó azt javasolta az egyeztetésen, hogy

Gömöri mondjon le, feladatait pedig Deutch Tamás alelnök vegye át addig, amíg végleges elnököt nem választanak.

Kérdés, hogy ez mennyire tetszik majd a szponzoroknak, akik közül a Coca Cola és az Allianz már megvonta támogatását a szövetségtől. (Via Népszabadság)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.