Nem egyszerű a lottónyertes élete

Tbg
életmód
2015 június 17., 14:04
comments 136

Riportot közölt a Magyar Narancs arról a győri családról, amelyik tavaly 685 millió nyert a lottón. A házaspár férfi tagja korábban alkoholista volt, felesége pedig pánikbeteg. Az, hogy cukrászdát nyitnak a pénzből, bejárta a sajtót, azóta azonban történt egy s más.

„Édes jó Istenem, kértem én pénzt, de nem ennyit!”

- rogyott térdre még a lottozóban a férfi, rokkantnyugdíjas felesége pedig hosszan sírt az asztalon örömében. A sok pénz azonban hamar több ellenséget szerzett nekik, mint barátot.

jöttek még az ország másik végéből is, könyörögtek, hogy fizessék ki nekik a devizahitelüket. Odáig fajult a helyzet, hogy átmeneti időre testőr nélkül nem mertek kilépni az utcára

- írja a cikk arról, hogyan árasztották el őket a pénztelenek azonnal. Tanulságos volt számukra az is, hogy amíg szegények voltak, a kutya nem segített nekik, most pedig mindenki azt lesi, mit akarnak.

A családtagok kaptak a nyereményből, és a sokat szenvedett családnak többnyire jól jött a pénz: az asszony drogfüggő, később kigyógyult fia lakást kapott és egy alapítványnál dolgozik.

A nő a milliomos Klapka György mondását fogadta meg, miszerint három lábon kell állnia egy lottónyertesnek: ingatlan, arany, egyéb pénzbefektetés. Az utóbbi évben több ingatlant vásárolt.

A cukrászda is kinyitott, pedig az asszony eredetileg szenvedélybetegeket segítő alapítványt akart csinálni, de már utóbbi is alakulóban van.

A család egyébként szinte csak elesett emberekből áll: lánya előző házasságból rámaradt nem vérszerinti unokái pl. intézetben nevelkedtek mostanáig, de a "nagymama" magához vette őket.

Csak a valaha hajléktalan és alkoholista férfi nem tudta az új életet feldolgozni, sok barátja lett, akik azonban "nem a Lacit", hanem a bankkártyáját szeretik benne. Csak sejteni lehet, hogy újra inni kezdett.

„Ő engem 160 kilósan szeretett meg, amikor bolondnak és dagadtnak hívott mindenki. Mindig mellettem állt, csak most egy kicsit kiszállt ebből az egészből.”

Zseniális ez a nő, ajánlott olvasmány tehát ------> EREDETI CIKK (Magyar Narancs)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.