Benyújtotta lemondását az MVM elnök-vezérigazgatója

2015 június 18., csütörtök 13:20
20

A Magyar Villamos Művek elnök-vezérigazgatója, Baji Csaba csütörtökön kezdeményezte munkaviszonyának 2015. június 29-i hatállyal, közös megegyezéssel történő megszüntetését, és egyben lemond minden MVM Csoportban betöltött tisztségéről. Erről a cég tájékoztatta az MTI-t.

Baji Csabá 2010. júliusa óta vezette az MVM-et. A közlemény szerint Baji Csaba szakmai irányítása alatt az MVM Csoport az energetikai szektor megkerülhetetlen szereplőjévé, Magyarország egyik legjelentősebb energetikai társaságcsoportjává vált.

A monopolszolgáltató megkerülhetetlenné vált! Óriási szöveg!!!!

Az MVM Csoport árbevétele 2010 és 2014 között 550 milliárd forintról 1200 milliárd forintra nőtt, eközben több mint 620 milliárd forintot fizetett be a költségvetésbe, és a megfizethető energiaárak garantálásával nagyban hozzájárult a lakosság rezsiköltségeinek költségeihez.

szilard2
A HVG.hu szerdán azt írta, hogy értesülésük szerint Baji Csabát a vezetői poszton Csiba Péter váltja, aki korábban a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. általános vezérigazgatója volt.

Baji Csabának a hvg szerint azért kellett mennie, mert Simicska Lajos köréhez tartozik.

Ezzel kapcsolatosan elég ellentmondésos hírek keringtek az utóbbi egy évben: sokan már az Orbán – Simicska háború 2014 tavaszi kitörésekor azt feltételezték, hogy Bajit hamarosan leváltják. Az MVM aznap annyit közölt, vezető tisztségviselőkről minden esetben kizárólag a közgyűlés dönt, amelyet június 29-re hívták össze. (MTI)