Több mint száz gyermeket mészároltak le Dél-Szudánban

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az UNICEF szerint 129 gyereket öltek meg a múlt hónapban a harcoló felek csak május utolsó három hetében. Az ENSZ gyermekjogi világszervezete szerint a dél-szudáni kormánnyal szövetséges milíciák májusban 19 fiút és 7 lányt öltek meg egy rajtaütés során. Azóta pedig folytatódtak a brutális támadások.

Az UNICEF jelentése szemtanúkra hivatkozva azt állítja, hogy

"a katonák a fiatal fiúkat kiherélték, majd hagyták őket elvérezni. Fiatal lányokat, néhányan csak nyolc évesek, csoportosan megerőszakoltak, majd megöltek. Gyermekeket összekötözve felsorakoztattak a katonák előtt, majd elvágták a torkukat. Másokat égő épületekbe hajítottak."

Annyira súlyos a helyzet, hogy az ENSZ azt fontolgatja, hogy a dél-szudáni kormány kontrollálta területeken található táboraiba menekült, nuer származású embereket áttelepítik a főleg nuer ellenzék által uralt területekre. Persze az ellenzéki milíciák ugyanilyen atrocitásokat követnek el a saját területeiken, Malakal és Bentiu ostroma után kórházi ágyakba lőttek bele magatehetetlen dinka civileket. A polgárháború kirobbanása után foglalkoztunk részletesen a helyzettel.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.