2 év börtönt kapott egy szlovák kamionos, aki halálra gázolt egy motorost, és otthagyta

bűnügy
2015 június 19., 11:44
comments 67

Május 19-én a Vas megyei Nyőgér és Bejcgyertyános között történt az eset: a kamionos úgy előzte a motorost, hogy nem volt elég hosszú a szükséges útszakasz, így amikor szemből jött egy kocsi, visszatért a jobb sávba, és a félpótkocsi nekiütközött a motornak.

A kamionos ezt észrevette, de nem nézte meg, kell-e segítség a motorosnak, hanem továbbhajtott. A motoros a helyszínen meghalt.

Egyébként a kamionos a kamionnal az adott útszakaszon nem is közlekedhetett volna.

A Sárvári Járásbíróság ezért két év börtönt adott a kamionosnak, és három évre eltiltotta a közúti járművezetéstől meg két évre a közügyek gyakorlásától – írja az MTI.

(Kapcsolódó hír: egy ember, aki egy Mekiben egy vascsővel fenyegetve rabolt el egy marék sültkrumplit, 6,5 évet kapott úgy, hogy senkinek nem esett bántódása.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.