Gaskó István szerint fasiszta puccs állhat amögött, hogy májusban egyedüli jelöltként sem sikerült újraválasztatnia magát

Májusban tartotta tisztújító kongresszusát a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete. Az esemény nem ígérkezett túl érdekesnek, az elnöki posztra egyetlen jelölt volt, a szakszervezetet 1991 óta vezető Gaskó István.

Akit aztán nem választottak meg.

Gaskó most a köszszolgálati televízió hírszájtjának azt mondta, hogy "elég erős jelek" utalnak arra, hogy "rasszista, antiszemita, Jobbikhoz köthető emberek szervezkedése" áll a fura kudarc hátterében. A "puccsisták" szerinte tízen voltak, egyikük a most elnökjelölt Halasi Zoltán.

Állításait bizonyítékokkal nem sietett alátámasztani. Azt sem tudta még, hogy indul-e a július 9-re kitűzött újabb elnökválasztáson.

A megvádolt Halasi visszautasította, hogy bármilyen párthoz kössék. Gaskónak pedig több éve tartó ismeretségük alapján szerinte tudnia kéne, hogy ő nem rasszista vagy szélsőséges. Gaskó szerinte anyagi kérdésekben kialakult vita miatt bukott, mert azt javasolta, hogy a tagdíjakból nagyobb arányban részesüljön a központ, mint korábban. (Via MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.