Immár hivatalos, hogy Sepp Blatter Sepp Blatterről szóló játékfilmje a történelem legnagyobb bukása

2015 június 19., péntek 4:09
57

Ha ön az Egyesült Államokban él, és moziban akarta volna megnézni a FIFA történetéről a FIFA 25 millió dollárjából forgatott játékfilmet, a Közös szenvedélyt, amiben Sepp Blattert, a világ legkorruptabb szervezetének vastag arcbőrű elnökét Tim Roth alakítja, akkor már elkésett.

A filmet, amit mindössze tíz amerikai mozi mert egyáltalán műsorra tűzni, egy hét után levették a műsorról.

Ez idő alatt a film 918 dolláros bevételt hozott. Nem nyomdahiba, nem maradtak le a számok, tényleg összesen ennyi a bevétel. Ezzel a Közös szenvedély a világ filmművészetének olyan, méltán elfeledett remekeit előzte meg a valaha volt legsikertelenebb filmek versenyében, mint az I Kissed a Vampire című vámpir-rockopera.

A film totális kudarcára jellemző, hogy még Oroszországban is, ahol 2018-ban világbajnokságot rendezhetnek, aminek a jogát a FIFÁ-ra oly jellemző gyanús körülmények között nyerték el, szóval még Oroszországban is hatalmas bukás volt, bár ott legalább hatszámjegyű volt az eredmény:

158 ezer dollár.

A film a nagyobb európai piacokon még bizonyítani se tudott: Németországban, Nagy-Britanniában, vagy a legutóbbi vébét rendező Brazíliában már eleve csak DVD-n hozták forgalomba. (Via The Guardian)