Új befogadóhelyek, integráció, embercsempészek elleni küzdelem: Ausztria így lép menekültügyben

külföld
2015 június 19., 17:27
comments 172

Johanna Mikl-Leitner, Ausztria belügyminisztere bejelentette pénteken, hogy négy tartományban új menekültbefogadó helyeket hoznak létre. Ha június 19-éig nem hozzák létre a kormány által előírt számú szálláshelyet a menekültek számára, rendeletet fog kiadni a hadsereg laktanyáinak megnyitásáról. Az országon belüli befogadási kvótát eddig kilenc tartomány közül csak három: Bécs, Alsó-Ausztria és Stájerország teljesítette. A Der Standard című osztrák napilap szerint az osztrák kormány egy tíz pontból álló tervet mutattak be az ausztriai menekülthelyzet keze lésére. Többek közt szerepel benne:

  • további menedékhelyek létesítése
  • a menekültek integrációjának elősegítése,
  • az embercsempészek elleni küzdelem erősítése
  • és kiállás az Európai Unió területére érkező menekültek méltányos elosztását célzó kvótarendszer bevezetése mellett.

Érdekes, ezekről Magyarországon egy szó sem esett. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.