Megszületett a második magyar elefánt

Tbg
ÁLLAT
2015 június 20., 08:24
comments 106

Afrikai elefántborjú született a Nyíregyházi Állatparkban, néhány nap múlva látogatni is lehet.

photo_camera A borjú az anyjával (Fotó: MTI Fotó: Balázs Attila)

A borjú péntek este jött a világra könnyedén, nemét, súlyát egyelőre még nem ismerik az állatkert dolgozói. A Kwaza névre hallgató, 16 éves anyaállat először ellett. 

Az elefántborjút kétéves vemhesség után hozta világra Kwaza, amelynek párzását Jackkal, a 23 éves bikával 2013-ban a látogatók is megfigyelhették a kifutóban.

Magyarországon most másodszor született afrikai elefánt, az első is Nyíregyházán látta meg a napvilágot, 2007-ben. A Nyíregyházán tíz éve tartanak afrikai elefántot.

A világ legnagyobb és legerősebb szárazföldi emlőse az afrikai kontinensen honos, a Szaharától délre. Manapság az ottani nemzeti parkok és más védett területek lakója.

Az afrikai elefántnak egy nagyobb és egy kisebb termetű alfaja van. Az előbbi fajta bikája 3,4 méter magasra nő, súlya eléri a hat tonnát. A tehén kisebb, 2,8 méternyi és négy tonnás. Ormányuk két méter hosszú. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.