Mémgyár lett a mémirtó képviselőből

Tbg
meme
2015 június 20., 06:05
comments 84

Egy mexikói kongresszusi képviselő, Selma Guadalupe Gomez a tűzzel játszott és alaposan megégette magát: benyújtott egy törvényjavaslatot, amely szerint akár 440 ezer forint értékű bírságot is kaphat az, aki internetes, viccelődő, gúnyolódó mémeket gyárt.

screen shot 2015-06-19 at 5.38.12 pm

A tervezett törvénynek már a címe is arról árulkodik, hogy a képviselőasszony eleddig az internet árnyas oldalán élt:

"Törvény a privát életért, a becsületért és a jó hírnévért, illetve Sonora állam imázsáért való polgári felelősségről"

Gomezből természetesen azonnal mém lett, csak úgy ömlenek a képek róla és midenféle hasonmásairól, így ha elfogadják a törvényt Mexikóban, kezdődhet is az első az eljárás, nyilván ismeretlen elkövető ellen. Amire elég kevés az esély, nincs túl nagy támogatottsága Gomez javaslatának.

(BI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.