Mémgyár lett a mémirtó képviselőből

meme
2015 június 20., 06:05
comments 84

Egy mexikói kongresszusi képviselő, Selma Guadalupe Gomez a tűzzel játszott és alaposan megégette magát: benyújtott egy törvényjavaslatot, amely szerint akár 440 ezer forint értékű bírságot is kaphat az, aki internetes, viccelődő, gúnyolódó mémeket gyárt.

screen shot 2015-06-19 at 5.38.12 pm

A tervezett törvénynek már a címe is arról árulkodik, hogy a képviselőasszony eleddig az internet árnyas oldalán élt:

"Törvény a privát életért, a becsületért és a jó hírnévért, illetve Sonora állam imázsáért való polgári felelősségről"

Gomezből természetesen azonnal mém lett, csak úgy ömlenek a képek róla és midenféle hasonmásairól, így ha elfogadják a törvényt Mexikóban, kezdődhet is az első az eljárás, nyilván ismeretlen elkövető ellen. Amire elég kevés az esély, nincs túl nagy támogatottsága Gomez javaslatának.

(BI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt