Tömeges mérgezéseket okoztak az olcsó piák Indiában

külföld
2015 június 20., 11:08
comments 37

Legalább 84-en haltak meg Indiában, miután mérgezett alkoholt ittak Mumbai nyugati részén. Ezen felül még 30 embert ápolnak a mérgezés miatt, az áldozatok száma még tovább nőhet.

A mérgezések miatt a rendőrség öt embert őrizetbe vett. Nyolc rendőrt pedig hanyagság miatt felfüggesztettek.
Az egyik áldozat felesége elmondta, hogy a férjét reggel vitték be a kórházba, mivel hányásra és erős hasfájára panaszkodott, de pár órával később már meg is halt.

photo_camera Családtagok az egyik áldozat holtesténél - Fotó: AFP

A rendőrség most házról házra járja a környéket, hogy további áldozatokat keressenek.

A hasonló mérgezések sajnos nem annyira ritkák Indiában, mivel a nyomornegyedekben elég elterjedt, hogy az emberek házilag kotyvasztott piákat isznak. Legutóbb januárban 29 ember halt meg Uttar Prades államban mérgezett italoktól. (via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.