Helyreállt a világ rendje, Igor Janke újra rajong Orbán Viktorért

Sikertörténetnek nevezte Orbán Viktor unortodox politikáját Igor Janke. A lengyel újságíró 2013-ban jelentette meg "Hajrá, Magyarok!" című könyvét, amiben egyszer már szerelmet vallott a magyar miniszterelnöknek. 2014-ben azonban új fejezettel egészítette ki a könyvét, amiben kemény szavakkal bírálta Orbán oroszbarátságát.

Az elveszettnek hitt románc azonban most újrakezdődött. Janke Magyarországra látogatott, és meggyőzték az eredmények. Szerinte a jobboldal ötéves kormányzása után az ország sokkal jobb gazdasági helyzetben van.

Ugyanakkor elismerte, hogy az emberek frusztráltak, és nemcsak a zűrzavaros reformok miatt, hanem a magas rangú kormányzati tisztviselők "viselkedése" is idegesíti őket. Janke szerint ez az elégedetlenség a Fidesz szimpatizánsai között is tapasztalható, és nem is szabad alábecsülni. Ugyanakkor szerinte Orbán Viktornak van bátorsága ahhoz, hogy leszámoljon az idegesítően viselkedő kormányzati tisztviselők idegesítő viselkedésével.

Janke Orbán iránt táplált érzelmeiben a magyar miniszterelnök oroszbarátsága még mindig zavart okoz. De úgy gondolja, hogy már Orbán is észrevette, hogy túl nagy árat fizet a Moszkvához való közeledésért. (Napi Gazdaság via MTI)