Human Rights Watch: A kormány migránsellenes kerítése sérti Magyarország történelmét

határ
2015 június 22., 08:37
comments 225

A szervezet arról írt jelentést, hogy az ország, ami 1989-ben segített felszámolni a vasfüggönyt, egy újat épít, és hogy bevándorlásról és terrorizmusról konzultál, miközben óriásplakátokon uszít a bevándorlók ellen. Pedig Magyarországon csak a migránsok 9 százalékának adják meg elsőre a menedékkérelmet – az EU-ban ez a legrosszabb arány.

A HRW szerint a kerítés nem oldja meg a problémát, viszont azzal fenyeget, hogy a menekültek Szerbiában ragadnak, ahol gyakran bántja őket a rendőrség. A szervezet szerint tragikusan képmutató, hogy az az ország ilyen ellenséges a bevándorlókkal szemben, ahonnan 1956-ban 200 ezren menekültek el.

Magyarországnak teljesítenie kéne emberi jogi kötelességét, és nyitva kellene állnia a menekültek előtt, hogy fair és transzparens módon járjon el az ügyeikben – írja a HRW.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.