A legifjabb Le Pen a pártjában megvetett fekarapre csápol

A bizarr, és egymást folyamatosan karaktergyilkolászó francia szélsőjobboldali dinasztia legfiatalabb tagja a 25 éves Marion Le Pen. Nagyapja, Jean-Marie Le Pen a párt alapítója, akit nagynénje, Marine Le Pen nemrég kizárt a pártból.

Marion Le Pen 2012-ben szállt be az országos politikába és lett képviselő. Azóta a párt konzervatívabb vonalához sorolják, nagyapjának követői közül sokan szeretnék, ha átvenné az irányítást a néppártosodó Marine Le Pentől nemsokára.

A Charles magazinnak adott interjúban cáfolta, hogy ilyen ambíciói lennének, de azért kiderült egy érdekes részlet Marionról. Az egyik kedvenc előadója ugyanis a Páriszban élő, kongói származású hip-hop sztár, Youssoupha.

Youssoupha csak külsőségeiben tolja a gengszterrappet, dalaiban a fekete idántitásról és Franciaiország problémáiról szövegel. Sok dalában nagyon kritikus a szélsőjobboldallal szemben.

2009-es 'Apprentissage' (Tanulás / Inaskodás) dalában az áprilisi elnökválasztásról énekel. A szélsőjobboldal második fordulójába jutása döbbentette rá, hogy nincs otthon Párizsban.

Marion Le Pen állásfoglalása nem csak ezért érdekes, hanem azért is, mert nagyapja tavaly egy interjúban "barbár támadásnak" és "eszelős kirohanásnak" nevezte a rap-et. (politico.eu)