Egy tényleg óriási óriáscápa akadt horogra Ausztráliában

ÁLLAT
2015 június 23., 18:59
comments 55

Igazából nem akadt horogra, hanem hálóba akadt, de ez mindegy. Egy közel hétméteres óriáscápát fogtak véletlenül Ausztráliában. A videón jól látszik, ahogy a szerencsétlen tetemet kiterítik úgyis. A szerencsétlen dögöt a Victoria Múzeum szakemberi vizsgálják. A legnagyobb példányt, egy 12 méteres óriást, 1851-ben fogták ki Kanadában.

Ez mindössze a harmadik példány, amelyik hálókba gabalyodva végzi Ausztráliában, így aztán a szakemberek remélik, hogy elég sokat megtudnak a faj életmódjáról.

Ezen a remek Twitter-üzeneten látszik, ahogy hatalmas dunsztosüvegekbe pakolták a hal belső szerveit és gyomortartalmát:

(ABC News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.