Habony századvéges embere azt mondja, hogy azért került a nagyon gyanús koncessziót nyerő dohánymulti vezetésébe, mert...

2015 június 23., kedd 5:59
136

"Olyan elismert szakembereket kerestek, akik egészséges életmódot folytatnak, nem dohányoznak, átlátják a hazai társadalmi folyamatokat, szakértelemmel rendelkeznek a szabályozott piacok működésében, ugyanakkor nincs dohányipari előéletük"

– mondta a Népszabadságnak Lánczi Tamás. Mekkora szerencséje van, hogy nem dohányzik!

lanczitamas

Lánczi a Mozgástér blog szerzője, a Századvég elemzője volt, sokat szerepel a köztévében "független elemzőként", aztán Habony Árpád új londoni cégének lett a vezetője, legutóbb pedig azzal keltett feltűnést, hogy a BAT felügyelőbizottságába került.

A BAT egyébként tagadta, hogy Lánczi kinevezésének bármi köze lenne ahhoz, hogy a vállalat a Continental csoporthoz tartozó Tabán Trafikkal közösen megkapta a dohány-nagykereskedelem monopóliumát. Sőt, erről az egész dohánymonopóliumos dologról Lánczinak és felügyelőbizottsági társainak „egészen a kormánydöntés bejelentéséig nem is volt tudomásuk”, közölte a BAT.

Lánczi feladatairól a cég azt mondta,

őszinte és hiteles visszacsatolást várnak az elemzőtől a cég felelősségvállalásáról és fenntarthatósági programjairól.

A dohányáruk nagykereskedelme a nagyjából 5-12 milliárd kockázat- és versenymentes tiszta profitot termel, ehhez képest elhanyagolható pénzért kapta meg a két cég. A kormány azt sem tudta megindokolni, hogy egyáltalán miért szükség a dohányáruk nagykereskedelmét koncesszióhoz kötni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt