Lázár szerint "magyarellenes" a horvátok fellépése a Mol-INA ügyben, mert "diszkreditálni akarják a teljes magyar gazdasági elitet"

POLITIKA
2015 június 23., 08:42
comments 156

"Kifejezetten magyarellenes fellépések" tapasztalhatóak néhány szomszédos országokban, és ezek ellen küzdenie kell az Információs Hivatalnak is, mondta az MTI szerint Lázár János, a hírszerzést is felügyelő miniszterelnökségi miniszter a parlamentben. A nemzetbiztonsági bizottság előtti éves meghallgatásán beszélt.

Lázár három olyan országot nevezett meg, ahol magyarellenesség van.

Ukrajna? "Az ottani kormány akadályozza, hogy Magyarország támogatást nyújtson az ott élő magyaroknak."

Románia? "Koncepcionális büntetőügyek indultak magyarokkal szemben, és a történelmi egyházak ellehetetlenítése folyik."

Horvátország? "Példátlan a horvát kormány akciója a Mol-INA ügyben, amelynek célja a Mol teljes vezérkarának bevonása büntetőeljárásokba és a teljes magyar gazdasági elit diszkreditálása."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.