NEEEEE! Tragédia! Idén utoljára lesz Magyar Dal Napja

ünnep
2015 június 23., 14:33
comments 105

rozsi

Idén Bük lesz a magyar dal fővárosa.

A hamarosan megszűnő Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. utoljára hirdette meg pályázatát a cím elnyeréséért. A magyar dal napja szeptember 13-án vasárnap lesz.

MŰŰŰCSODA??? Megszűnik a Magyar Dal Napja???

rozsi

Pedig mennyi feledhetetlen pillanatot köszönhetünk a nagyreményű sorozatnak, mennyi örömet, mennyi nevetést.

Szemetek. Ráadásul már az idei buli sem lesz az igazi, olybá tűnik, nincs pénz hirdetni a közmédiánál, ahol a nézettség keményen felverhette a reklámmásodpercek árait.

"A kiírásban szerepelt, hogy a pályázat nyertese ebben az évben már csupán a címet birtokolja, a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. az eddig megszokott országos promóciót és médiafigyelmet már nem tudja biztosítani a győztes számára. Bük városa a fennálló nehéz körülmények ellenére benyújtotta pályázatát és a színvonalas tervek meggyőzték a zsűrit, idén tehát Bük lesz a magyar dal fővárosa"

közölte Szabó Edit, a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. ügyvezetője kedden az MTI-vel.

rozsi

A büki koncerteket a Gyógy- és Élménycentrum területén tartják. Délelőtt

  • a Kolompos együttes,
  • a Kakaó zenekar
  • és a Tarisznyások együttes

szórakoztatja a gyerekeket, majd helyi csoportok bemutatkozása következik. A délebédhez

  • a Pannon cigányzenekar és tanítványai szolgáltatják a muzsikát,

délután mintegy tucatnyi formáció váltja egymást a fürdő parkolójának színpadán. Fellép egyebek közt

rozsi

  • a Deák Bill Blues Band,
  • Karácsony János
  • és Somló Tamás,
  • a Kowalsky meg a Vega
  • és a Pál Utcai Fiúk.
  • Az estet a 30Y zárja.

A Magyar Dal Napját Gerendai Károly és Presser Gábor találták ki, és 2010 óta osztották ki a magyar dal fővárosa címet. Elsőként Eger, 2011-ben Nyíregyháza, 2012-ben Szombathely, 2013-ban Békéscsaba, tavaly pedig Hévíz viselhette.

rozsi

A magyar dal napja eddigi szervezői május közepén jelentették be, hogy hamarosan megszűnik a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. Mint elmondták, ezzel csak a központi irányítás tűnik el, a hét év óta zajló rendezvénysorozat folytatódik, idén szeptember 13-án is lesz magyar dal napja.

"Szabadjára engedjük a magyar dal napját. Mivel nem kapunk pénzt működési költségeinkre, ezentúl nem lesz központi irányítás, óriásplakátok és műsorfüzetek, viszont így lesz igazán alulról építkező, önkéntes, önszerveződő a rendezvény. Olyan, amilyet az induláskor megálmodtunk,"

mondta Presser Gábor. (via MTI)

rozsi

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.