A Fox News megválik Sarah Palintól

Scott Olson / Getty Images News

Nem újította meg Sarah Palin június 1-én lejárt szerződését a Fox News. A volt alelnökjelölt egy időben hatalmas sztárja volt a végsőkig elfogult jobboldali hírtelevíziónak - annyira, hogy konkrétan stúdiót építettek ki alaszkai otthonában, hogy onnan jelentkezhessen be.

Mostanra azonban elmúlt a varázs, legalábbis a Politico beszámolója alapján a Fox News vezetői szerint "elvesztette a relevanciáját", már nem olyan fontos szereplője az amerikai politikának. Ami ebben a formában nem feltétlenül igaz:

  • valójában a szó hagyományos értelmében Sarah Palin sosem volt releváns;
  • ellenben a mai napig nagyon népszerű.

Utóbbit bizonyítja, hogy neki 4,5 millió követője van a Facebookon, míg a legnagyobb közösségi médiás táborral bíró 2016-os republikánus jelöltnek, Rand Paulnak csak feleennyi. Palin nagyon aktív a választási kampányokban is, pénzgyűjtő csoportja, a SarahPAC már negyvennél is több jelöltnek adott anyagi támogatást és rengeteg kampányfellépésre is meghívták. (Via Politico Playbook)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.