A Fox News megválik Sarah Palintól

külföld
2015 június 24., 10:55
comments 33
photo_camera Scott Olson / Getty Images News

Nem újította meg Sarah Palin június 1-én lejárt szerződését a Fox News. A volt alelnökjelölt egy időben hatalmas sztárja volt a végsőkig elfogult jobboldali hírtelevíziónak - annyira, hogy konkrétan stúdiót építettek ki alaszkai otthonában, hogy onnan jelentkezhessen be.

Mostanra azonban elmúlt a varázs, legalábbis a Politico beszámolója alapján a Fox News vezetői szerint "elvesztette a relevanciáját", már nem olyan fontos szereplője az amerikai politikának. Ami ebben a formában nem feltétlenül igaz:

  • valójában a szó hagyományos értelmében Sarah Palin sosem volt releváns;
  • ellenben a mai napig nagyon népszerű.

Utóbbit bizonyítja, hogy neki 4,5 millió követője van a Facebookon, míg a legnagyobb közösségi médiás táborral bíró 2016-os republikánus jelöltnek, Rand Paulnak csak feleennyi. Palin nagyon aktív a választási kampányokban is, pénzgyűjtő csoportja, a SarahPAC már negyvennél is több jelöltnek adott anyagi támogatást és rengeteg kampányfellépésre is meghívták. (Via Politico Playbook)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.